Home / Algemeen / Kamer wil godslastering uit wetboek schrap..
 Kamer wil godslastering uit wetboek schrappen
Dit topic is 1 pagina lang. [ Alle pagina's ]
topicStarter = 577;
OmeWillem
Lust je ook een broodje...

OmeWillem

postaddFavorites
geplaatst door onlineOmeWillem (Geitenbreier) op Thursday 13 March 2008 om 08:07
editquote
Uitgegeven: 12 maart 2008 23:29
Laatst gewijzigd: 12 maart 2008 23:58

DEN HAAG - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil het verbod op godslastering uit het Wetboek van Strafrecht halen. De regeringspartijen CDA en ChristenUnie willen artikel 147 handhaven. Maar coalitiegenoot PvdA stelde woensdagavond onomwonden dat het artikel "overbodig" is en kan worden geschrapt.

Volgens Kamerlid Ton Heerts van die fractie is het een dode letter. "Zeker is dat het weg kan", zei hij in het actualiteitenprogramma NOVA. Het moment waarop het artikel uit het wetboek moet verdwijnen, is volgens Heerts echter aan het kabinet.

In elk geval de VVD, SP, GroenLinks en D66 hebben al herhaaldelijk aangegeven dat ze het artikel willen afschaffen.

De Kamer bespreekt de kwestie donderdag met de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken). Het kabinet heeft vorig jaar oktober juist besloten het verbod op godslastering (blasfemie) te handhaven.

Het artikel wordt amper gebruikt, maar geeft volgens Hirsch Ballin wel aan dat mensen ernstig gekwetst kunnen worden door krenkende opmerkingen over hun geloof.

PvdA'er Heerts erkent dat het een gevoelige discussie is. Hij wil zijn collega's van het CDA en de ChristenUnie ook "niet voor de voeten lopen".

Drie jaar geleden stemde de PvdA nog tegen een motie van D66 om artikel 147 af te schaffen. Dat voorstel haalde toen geen meerderheid in de Kamer, mede omdat behalve de PvdA ook GroenLinks en de SP het niet opportuun vonden om kort na de moord op Theo van Gogh over afschaffing van het artikel te stemmen.

Ze wilden wel een grondige discussie over grondrechten en vrije meningsuiting.


Bron
__________________________________

Een seculiere stap van een verloren generatie. Best logisch hoor, als je nergens in gelooft. Vraagje: waarom dan eigenlijk nog moeilijk doen over de film van Geert Wilders, als godslastering toch niet langer strafbaar is?
profile

Ome Willem stopt ermee... knip-knap-knee!
Picardijn
Alias Bob de Bouwer

Picardijn

postaddFavorites
geplaatst door onlinePicardijn op Saturday 15 March 2008 om 01:08
editquote
Volgens mij kan men Wilders alleen op dit artikel pakken, daar zal de moslim gemeenschap straks dan ook op aandringen. Dan is het handiger om dit te schrappen, want als Wilders hierop wordt veroordeeld staat de week erna de bond tegen vloeken met een heel lijstje namen.
profilehomepage

Ik heb een beugel en een buikje
Het is geen toeval de voorzienigheid.
Dit topic is 1 pagina lang. [ Alle pagina's ]
  Home / Algemeen / Kamer wil godslastering uit wetboek schrap..
  


RSS
delicious | digg | google | | ekudos | technorati